Nejlepší lustry do kuchyně. Nepodceňujte výběr lustru do kuchyně. Tady totiž nebude možné popouštět přemrštěně fantazii z uzdy. Je dobré kuchyňský lustr vybírat podle jeho praktických vlastností s ohledem právě na kuchyňské prostředí. V kuchyni se jak známo vaří. Někdo vaří denně, jiní vaření moc neuznávají, spíše se mu vyhýbají, ale co naplat, jsou chvíle, kdy vytvořit nějaký ten teplý pokrm je nutné.
A co že se to vlastně děje při vaření? Na základě tepelného působení na vodu, tuky a potraviny nám vznikají páry, někdy páry pouze vodní, jindy páry mastné, navíc pokud vaříme na plynovém sporáku, i ten plyn je vlastně mastný, takže nám ty nečistoty pěkně obalují postupně kuchyňské zařízení včetně lustru. To je první důležité kritérium při výběru nového lustru. Nevybírat takový, který by byl moc zdobený, lepší je nějaký s hladkými a jednolitými stínidly. Pokud ovšem máte rádi lustr bohatě tvarovaný, počítejte s tím, že jeho údržba bude o něco náročnější. Také je dobré vyhnout se stínidlům látkovým, protože ta mastnotu natáhnou a už je nevyčistíme vůbec.
A jak jsme už říkali, v kuchyni se zpracovávají potraviny. Stalo se vám někdy, že jste stáli frontu u pultu masa a uzenin a když jste přišli na řadu s hrůzou jste zjistili, že je všechno takové šedozelené, asi staré? Bezradně jste na to koukali a sbírali odvahu si vůbec něco koupit? Věřte, že to není tím, že by se naráz všechno zkazilo a zezelenalo, je to pouze nesprávným nasvícením vitríny. Špatná volba teploty světla totiž při práci s potravinami dělá divy. Takže druhým kriteriem je u vybraného lustru zvolit správné žárovky, abyste neměli pocit, že pracujete se samými surovinami, kterým již dávno prošla záruční lhůta.No a teď už známe dvě zásady výběru osvětlení do kuchyně a můžeme se z pohodlí domova pustit do výběru samotného v internetovém obchodě Light for home.