Menu
0 Comments


Když se řekne Itálie, může to znamenat mnoho odlišných jevů a jedním z nich je také vyjádření atmosféry v domácnosti, kdy se dva partneři dohadují a panuje mezi nimi poměrně ostrá výměna názorů. Lidově se tomu přezdívá „Itálie“, a do takovéto rodinné sopky vstupovat, to už je snad bezpečnější vystoupat na vrchol Etny, Vesuvu či Stromboli.

italské Benátky

Stěhování do Itálie může proběhnout buď v tomto duchu, kdy se hádáte, křičíte na sebe, obviňujete se, ponižujete se, a kdy se projeví všechny vaše zbabělosti, podlosti a další negativní lidské vlastnosti, anebo to úplně otočíte vzhůru nohama a vaše Itálie bude procházkou rajskou zahradou. Musíte si ovšem vybrat tu správnou stěhovací společnost a hlavně postupovat dle některých záchytných bodů, bez nichž by to nešlo:

ostrov Sicílie

Objednávka služeb včas – stěhováci bývají nejochotnějšími lidmi v republice. Může se vám to zdát divné, ale většinou to tak opravdu je. Čím to je? Možná tím, že jsou zvyklí na námahu a dřinu, že jsou sebevědomí a chtějí něco dokázat, a každý sebevědomý člověk zná dobře svou cenu a nemá důvod někoho jiného ovládat a nutit jej k něčemu, co sám nechce. Sebevědomý člověk je také ochotný pomáhat druhým, aby dosáhli svého „sebevědomého“ cíle.

Jenže zřejmě i právě proto je poptávka po stěhovácích obrovská a stěhovací služby patří k nejvyhledávanějším službám ve společnosti, musíte tedy počítat s tím, že přijdete-li s žádostí o stěhování příliš pozdě, třeba jen pár dnů před termínem akce, nebudou mít na vás čas, protože musí splnit před vámi objednané zakázky. Nespoléhejte na to, může to vyjít, ale také nemusí. I tak se vám budou sice stěhováci snažit vyjít vstříc, ale je lepší je mít jistotu a objednávat stěhovací služby alespoň tři až čtyři týdny předem.

Kdy se přestěhovat – stěhování do Itálie v létě není nejlepší nápad – bude panovat ukrutné vedro, a to není pro fyzickou práci ideální. Přesuňte to raději na jaro nebo podzim a vyhýbejte se víkendům, kdy nemohou kamiony nad 3,5 tuny vyjet na většinu evropských dálnic.